Portfolio

Impulsartikelen rendabel inzetten

Impulsartikelen kunnen lonend zijn voor uw tuincentrum of dierenspeciaalzaak. Deze producten, vaak klein en aantrekkelijk geprijsd, zijn ideaal voor spontane aankopen.

In deze blog vertellen we hoe u deze artikelen effectief kunt inzetten om uw omzet te verhogen.

 

Tips voor succesvolle displays

Een goed geplaatste display met impulsartikelen kan het verschil maken tussen een product dat aandacht trekt en een product dat over het hoofd wordt gezien. Hier zijn vier tips voor het strategisch plaatsen van uw impulsartikelen:

 

Impulsartikelen 

Tip 1. Logische positionering

Plaats displays op logische plekken binnen uw winkel. Een aansteker display direct naast de houtskool of op de kopstelling bij de BBQ’s kan de verkoop stimuleren, omdat het product goed zichtbaar is voor de klant.


Tip 2. Benut koppelverkoop

Plaats bijvoorbeeld een display met Ambachtscrème naast potgrond of in de overgang van koude naar warme kassen, om klanten te verleiden tot een extra aankoop die logisch aanvoelt.

 

Tip 3. Anticipeer op seizoenen

Door presentatie displays vroegtijdig te plaatsen, zoals vliegenmeppers voor het vliegenseizoen start, zorgt u dat klanten uw winkel associëren met bepaalde seizoensartikelen, wat herhaalbezoeken kan stimuleren.

 

Tip 4. Maak gebruik van expertise

Elke winkel heeft een eigen oppervlak en winkelindeling. Onze vertegenwoordigers kunnen u adviseren over de optimale plaatsing van uw displays, afgestemd op de unieke lay-out en klantstromen van uw winkel.

Impulsartikelen

 

Een succesvol praktijkvoorbeeld

Onze vertegenwoordiger Hans merkte dat een display met Ambachtscrème bij de kassa van een Belgische klant niet effectief was door de haast van wachtende klanten. Na het verplaatsen van het display naar een rustiger deel van de winkel, zag de klant een significante stijging in de verkoop. Dit onderstreept het belang van de juiste plaatsing, afhankelijk van winkelgedrag.

 

Deskundig advies van Vlot B.V.

Bij Vlot B.V. kijken we verder dan alleen de verkoop van producten. We evalueren de ruimte en mogelijkheden van uw winkel om samen de beste strategie voor plaatsing van impulsartikelen te bepalen. Ons team verzamelt dagelijks ervaringen bij verschillende retailers, wat ons in staat stelt om u van actueel en gepersonaliseerd advies te voorzien.

 

Veelgestelde vragen over presentatie van impulsartikelen

 

Welk effect heeft de winkelinrichting op impulsproducten?

De juiste indeling en uitstraling kunnen bepalend zijn voor welke impulsproducten het best verkopen in uw specifieke situatie.

Impulsartikelen 

Wat is het belang van een goede display?

Displays functioneren als marketingtools op de winkelvloer, die de aandacht trekken en de verkoop van specifieke artikelen kunnen stimuleren.

 

Hoeveel procent van de omzet komt typisch van impulsartikelen?

Onderzoeken tonen aan dat impulsartikelen voor 15-20% van de winkelomzet kunnen zorgen.

 

Waarom zou ik kiezen voor gebruiksvriendelijke impulsartikelen?

Artikelen zoals de fruitvliegvangers van Super Ninja zijn gemakkelijk in gebruik, wat de kans vergroot dat klanten ze spontaan kopen en gebruiken.

 

Vraag een offerte aan

Bent u geïnteresseerd in het verbeteren van uw verkoopstrategie met impulsartikelen? Neem vandaag nog contact op met Vlot B.V. voor een persoonlijk advies en offerte. Wij helpen u graag met het optimaliseren van uw verkoopvloer.

Impulsartikelen rendabel inzetten
Lees meer
Laat u inspireren door ons werk
Lees meer
← Keer terug naar de backoffice    Op 9 & 10 mei zijn wij gesloten i.v.m. Hemelvaartsweekend. Geplaatste orders worden vanaf maandag 13 mei weer verstuurd. Verbergen